Vasile Iliuță: „Avem mai multe contracte de finanțare pe care Consiliul Județean le are semnate astăzi

Vasile Iliuță, președinte, Consiliul Județean Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a vorbit despre proiectele aflate în derulare la nivelul județului în cadrul emisiunii de la Antena 3, „Punct la Călărași.

Vasile Iliuță a adus în discuție faptul că următoarele investiții pe care le va implementa CJ Călărași se vor realiza în funcție de bugetul care urmează să fie finalizat la nivel național. „Anul 2021 debutează cu o parte din promisiunile electorale pe care le-am început în 2020 și obiectivele pe care le-am început în mandatul 2016-2020. În 2016 am primit ca președinte un buget de la nivel național 92 de milioane de ron iar în 2020 am avut o surpriză când am onstatat că am avut un buget de 54 de milioane de ron, o reducere cu 40% mai puțin. Acum venim și spunem: ce buget vom avea ca să pot să spun și eu ce investiții noi voi deschide la Călărași? Cu siguranță voi merge în continuare cu dezvoltarea drumurilor județene începând cu 306A cel de la Siderca să-l finalizăm plus alte drumuri, investiții noi și reparații. Eu cred că până la finalul săptămânii, așa este promisiunea guvernului Cîțu că vom avea o previziune asupra bugetului. Cred că săptămâna viitoare vom avea o sumă prin care să luăm o decizie politică, o negociere cu PNL, Pro România și celelalte partide ce vom face cu bugetul pe care-l vom primi și gestiona împreună. Deciziile sunt simple. Restructurare, reorganizare sau reduceri de salarii, în funcție de bugetul pe care îl vom primi„, a declarat, Vasile Iliuță.

Actualul președinte al CJ Călărași, a mai punctat, printre altele și actualele investiții pe care le are în desfășurare. „Avem mai multe contracte de finanțare pe care Consiliul Județean le are semnate astăzi. Aripa nouă la spitalul județean, acolo este vorba de 98 de milioane de ron unde urmează începând din 10 martie să înceapă lucrările pentru noua construcție. Portul de ambarcațiuni de 18 milioane de euro este o altă investiție unde urmează să ne dea proiectul tehnic în luna martie 2021. Promenada care face legătura și cu acele construcții de pe malul Borcei unde urmează să se predea proiectul tehnic pe 20 februarie a.c. Au fost trimise somații către cei care sunt proprietari unde urmează să se înceapă lucrările de investiții. După depunerea proiectului tehnic urmează licitația pentru promenadă. La Prefectură, contractul de construcții a fost semnat iar acum Consiliul Județean dacă ar fi avut bani cum a fost în 2016 am fi putut să susținem financiar lucrările de reabilitare. Suntem nevoiți să mergem către un credit pentru realizarea acestei investiții care în maxim 4 ani de zile să fie finalizată„, a mai declarat, președintele CJ Călărași.

La finalul discuției televizată, Iliuță a vorbit și despre relația pe care o au cele două instituții Primăria și Consiliul având în vedere faptul că în acest moment sunt conduse de doi oameni politici care fac parte din același partid, PSD Călărași.

„Avem o situație foarte plăcută la momentul actual. Lucrurile funcționează normal. Acei oameni care erau împotriva proiectelor de dezvoltare din cadru CJ, astăzi, tot acei oameni din subordinea primarului sunt dornici să realizeze acele proiecte. Lucrurile funcționează mult mai bine astăzi la Primăria Municipiului Călărași. Mă bucură foarte mult și sper să avem o continuitate ca tot ce înseamnă proiecte, împreună să le punem în practică pentru cetățeni„, a încheiat Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *