Pustai: „Jocurile sunt grele, orice joc, punct contează. Mai avem două partide, încă nu am realizat nimic„

Cristian Pustai, antrenor, Dunărea Călărași

Dunărea Călărași a trecut de FK Csikszereda, la Miercurea Ciuc, în etapa a 19-a din Liga 2. A învins cu 1-0, grație unei reușite a lui Baudoin Kanda, din minutul 52. Cristian Pustai a declarat la finalul partidei că echipa sa a fost măcinată de probleme din cauza COVID-19 și tocmai de accea a apreciat și mai mult victoria, titrează site-ul Liga 2.ro.

În zilele premergătoare jocului, mai mulți fotbaliști ai Dunării Călărași s-au confruntat cu infectări cu COVID-19.  Pustai a fost nevoit să găsească soluții imediate, mai ales că ultimul jucător care a fost anunțat că e pozitiv, era pe drum spre Miercurea Ciuc.

A improvizat și a folosit anumiți jucători pe poziții pe care nu ar juca în mod normal. Un caz special a fost un tânăr de la academia proprie, Costin Petre, care a debutat în Liga 2, pe un post inedit pentru el.

”După fiecare meci, zicem că următorul e cel mai important, pentru că n-a mai fost de mult aşa o luptă la obiectivul de a prinde primele șase locuri. Teoretic, toate echipele până la locul 11 au şanse. Jocurile sunt grele, orice joc, punct contează. Mai avem două partide, încă nu am realizat nimic. Cred că undeva la 33-34 de puncte, ai putea să spui că eşti matematic în play-off.

A fost foarte, foarte greu. Am reușit să recuperăm doi din cei cinci, dar ne-au căzut alți trei și când am venit spre Miercurea Ciuc a mai căzut și juniorul Robert Săceanu, care și-a făcut test pentru eventuala convocare la lotul național. Am primit rezultatul când eram deja pe drum. Deci, fantastic, să înlocuiești și copilul. A debutat astăzi Costin, alt tânăr din propria pepinieră, n-a jucat niciodată fundaș stânga.

La pauză a trebuit să fac o improvizație, să îl trec pe Sârbu fundaș stânga, să îl scot pe Vali Alexandru, care are și el o stare acută de răceală. La test a ieșit negativ, dar ăsta e sezonul, ne-am confruntat acum cu aceste probleme, până acum nu le-am avut. Am zis că e un ghinion, pentru că suntem pe final și se trage linie”, a declarat Cristian Pustai, la interviurile de la finalul partidei.

Dunărea Călărași mai are două meciuri în sezonul regular, cu echipe care la rândul lor mai păstrează șanse la play-off. Este vorba de Rapid, pe care o va întâlni în deplasare, și Viitorul Pandurii, pe care o va întâlni pe teren propriu.

Dunărea Călărași e pe 4 în Liga 2, acumulând după 17 meciuri, 31 de puncte. E la egalitate cu alte trei echipe, U Craiova 1948 SA, Viitorul Pandurii și Farul. Constănțenii au însă un meci în plus.

Au evoluat echipele: 

Dunărea Călărași cu FK Csikszereda: Began – Andr. Rus, Bg. Șandru (cpt.), A. Lopez, C. Petre – Cr. Pușcaș, Bedea (M. Fotescu 72′) – Alami (Calu 90+3′), Cârstocea, Kanda (Bud 85′) – Val. Alexandru (I. Sîrbu 46′)
Rezerve neutilizate: Krell – Tudoran, Andr. Dobre, Tache

Dunărea Călărași cu Ripensia: Began – I. Sîrbu, R. Crișan, A. Lopez (cpt.), Sălceanu – Djuric (Tudoran 46′), Cr. Pușcaș – Kanda (Măd. Calu 73′), Cârstocea (Val. Alexandru 81′), S. Sava (Ciucur 73′) – Bud
Rezerve neutilizate: Krell – Bedea, Andr. Rus, Tache, C. Petre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *