Investiții la Ulmu. Vasile Tîrșolea: „Pe lângă stadion vreau să contruiesc și o școală de fotbal„

Mostiștea Ulmu a început anul cu o victorie pe teren propriu obținută în runda a 11-a a Ligii a 3-a din cadrul seriei a 3-a. Echipa de pe malul Mostiștei a câștigat cu scorul de 2 – 0 în fața „colegilor„ de județ, Agricola Borcea, goluri marcate de Ionică și Milea. 

Mostiștea Ulmu este singura echipă din județul Călărași care are o finanțare exclusiv privată. Omul de afaceri, Vasile Tîrșolea, patronul acestei formații de pe malul Mostiștei și-a trasat un obiectiv major anul acesta și anume promovarea în Liga a 2-a cu Ulmu, formație care activează în acest moment în Liga a 3-a. Într-o convorbire telefonică realizată în emisiunea „Ediția de sport la Stil FM„, Vasile Tîrșolea a punctat câteva aspecte legate de situația finanțării echipelor de fotbal și în viziunea sa este de părere că aceste formații ar trebui să aibă o finanțare privată.

„Până nu se va schimba finanțarea de stat, lucrurile în fotbal nu se vor schimba. Finanțarea cea mai bună este cea a privatului. Statul nu a fost niciodată un bun administrator iar toate resursele unei primării sau a unui Consiliul Județean trebuie să se ducă către copii și juniori să se facă un sport adevărat. Acolo banii se cheltuie cu rost la copii și juniori. Dacă bag banii la acest capitol știu că s-au dus către cetățeni. În momentul în care începi să investești într-un club de seniori începi să dai bani mercenarilor care vin din toate colțurile lumii la tine în oraș și banii nu mai ajung la cetățeni. Eu spun că primăriile ar trebui să facă centre de copii și juniori și un club să aibă o finanțare de tip privat unde să vină privați din zonă și să investească (…)„, a spus printre altele, finanțatorul celor de la Mostiștea Ulmu. 

Formația patronată de Vasile Tîrșolea își dispută meciurile de pe teren propriu la București pe stadionul „Voința„ și asta pentru că la Ulmu se va începe construcția unei noi arene de sport, o investiție realizabilă prin Compania Națională de Investiții. „La Ulmu s-a demarat un proiect pentru construirea unui stadion prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.), investiție care ar trebui să demareze la începutul toamnei și până la finalul anului să fie gata. Asta înseamnă că abia primăvara anului 2022 vom reveni la Ulmu pentru a disputa meciurile de pe teren propriu. Poate până atunci se vor mai relaxa lucrurile și așteptăm la stadion foarte mulți spectatori să vadă meciuri la Ulmu pe noul stadion„, a explicat omul de afaceri. 

În afară de investițiile prin CNI, Vasile Tîrșolea are un nou proiect pentru dezvoltarea fotbalului în județul nostru. Domnia sa își dorește să construiască la Ulmu o școală de fotbal cu toate dotările necesare pentru marea performanță. „Eu intenționez să construiesc, suplimentar pe lângă acest proiect o școală de fotbal la Ulmu cu spații de cazare, cămin, terenuri de antrenament și vă asigur că va arăta mult mai bine decât este acum în proiect. Vreau să fac la Ulmu un pol de fotbal pentru copii și juniori să formăm un centru de fotbal. Eu am următorul principiu: activitatea de copii și juniori există în România dar selecția în mediul rural lipsește din păcate. Acolo la sat nu prea se ajunge. Școlile de fotbal sunt în general la oraș, se fac selecții în oraș sau cel mult în jurul orașului și cam atât. Eu intenționez în cadrul unui proiect să adunăm mulți juniori de prin localitățile învecinate să-i aducem să se pregătească (…)„, a mai declarat, Vasile Tîrșolea, finanțatorul echipei Mostiștea Ulmu.

Până la investițiile care se vor realiza în localitatea de pe malul Mostiștei, echipa din Ulmu își continuă activitatea fotbalistică în campionatul Ligii a 3-a, seria a 3-a acolo unde pe 20.03 va întâlni liderul seriei, CS Afumați. Ulmu se află pe locul 2 în clasament cu 24 de puncte.

Ascultă integral emisiunea „Ediția de sport la Stil FM„ care se realizează în fiecare zi de marți de la 16.00-1900. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *