SJU Călărași / Bogdan Mihai: „Suntem într-o curbă ascendentă, capacitatea paturilor de la ATI este mereu forțată„

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai a susținut astăzi în cadrul unei conferințe de presă câteva declarații referitoare la activitatea pe care domnia sa o desfășoară. 

La începutul acestei săptămâni a apărut în spațiul public o informație care o anumită persoană făcea referire la SJU Călărași. „Știrea„ a fost demontată și argumentată imediat de managerul Bogdan Mihai. „Zilel trecute au apărut în mediul online niște aprecieri făcute de unele persoane fără a fi ancorate în realitate. Am demontat acest lucru, punct cu punct și am rugămintea ca în acest moment cine constată o problemă la nivelul spitalului județean Călărași și dorește să rezolve are toate pârghiile să facă acest lucru. Are o ușă în permanență  deschisă dar și proceduri clare ce se pot urma în orice situație. Restul aprecierilor nu-și au rostul în acest moment de criză decât dacă sunt într-o zonă derapantă sau avem ca scop îmbunătățirea caestui sistem în care suntem ancorați„, a explicat, Bogdan Mihai.

Referitor la situația de fapt prin care trecem cu toții din cauza acestei pandemii, managerul SJU a atras atenția că ne aflăm în mijlocul unei crize. „Suntem în mijlocul unei crize fără precedent… valul trei, asta din spusele specialiștilor a depășit tot ceea ce înseamnă previziuni. Suntem într-o curbă ascendentă, capacitatea paturilor de la ATI este mereu forțată de numărul de pacienți și de aici vă cerem doar să fim lăsați să ne desfășurăm activitatea medicală în condiții de calitate„, a mai punctat printre altele, managerul SJU Călărași.

Sistemul sanitar duce lipsă de multe investiții și tocmai din acest motiv, Bogdan Mihai a ținut să spună public faptul că anumiți consilieri județeni de la alte formațiuni politice nu sunt de acord cu proiectele sale pentru îmbunătățirea sistemului de la Călărași. „Sunt nevoit să discut puțin și despre zona politică. Anumiți reprezentanți din Consiliul Județean nu înțeleg faptul că este momentul să sprijinim. Sunt proiecte de hotărâri date și propuse a fi adoptate în care avem mari absențe, se abțin de la vot sau în unele cazuri nu vor să voteze pe niște proiecte simple. Vă dau exemplu o situație de ieri (miercuri 24 martie) în care am cerut înființarea unor posturi și o parte a zonei politice s-a abținut. Unul dintre posturi era cel de zidar. Am înființat acest post pentru a lucra în regie proprie să facem multe activități interne fără a contracta pe cineva extern. Asta înseamnă ce facem fiecare noi acasă Ne gestionăm banii foarte bine. Tot ceea ce am construit nou în spital până acum sunt făcute cu angajații spitalului. Asta înseamnă o economie importantă pentru noi. Dacă există nelămuriri eu le stau la dispoziție să putem dezbate foarte simplu aceste probleme (…)„, a mai afirmat în cadrul conferinței, Bogdan Mihai, șeful SJU Călărași„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *