„De 30 de ani nu a făcut absolut nimic aici și uitați-vă ce a putut să gestioneze acest individ„

  • Performanță printre gunoaie și mucegai!

Baza nautică administrată de Clubul Sportiv Municipal se află într-o stare degradabilă, acest lucru fiind observat chiar de administratorul public al Primăriei Călărași, Eduard Grama.

Zilele trecute au început demolările clădirilor ilegale construite pe malul brațul Borcea pentru a face loc unui nou proiect demarat de administrația locală. La demolările care continuă și astăzi, participă administratorul public al Primăriei, Eduard Grama cel care a întâmpinat și anumite ostilități din partea unor așa ziși „chiriași„. Pe lângă demolări, Grama a observat și starea deplorabilă în care se află baza nautică de canotaj și kaiac-canoe care aparține CSM-ului. Baza nautică se află pe brațul Borcea chiar lângă proiectul de promenadă ce urmează a fi implementat de autorități.

Baza de canotaj a CSM-ului condusă de actualul director, Dumitru Chirilă. De 30 de ani nu a făcut absolut nimic aici și uitați-vă ce a putut să gestioneze acest individ care se consideră a fi o mare performanță la nivelul județului sau chiar la nivel național. Meritele sunt doar ale sportivilor și nu cred că baza de canotaj din ceea ce știu eu la nivelul consiliului județean în perioada 2010-2016 a avut un buget alocat de 1,5 milioane de euro dar și Primăria Călărași a alocat sume importante de bani iar cheltuielile de funcționare ale bazei nautice sunt asigurate de către Ministerul Tineretului și Sportului. Acest personaj a avut trei surse de finanțare: CJ-ul Primăria Călărași și MTS. Inițial această promenadă am gândit să o facem în continuarea acestei baze, am gândit renovarea acestei locații dar domnul Chirilă, un individ cu metehne vechi și cu idei comuniste a considerat că este mai bine ca această clădire să ajungă într-o stare deplorabilă decât să fie relocată sau reabilitată. Chiar dânsul a trimis către MTS o adresă în 2019 prin care cerea ca această bază să nu ajungă în administrarea sau proprietatea CJ-ului sau a Primăriei. Întreb MTS-ul și bănuiesc că există un Corp de Control al Ministrului… chiar nu se poate verifica gestionarea sumelor alocate? (…) Dorim să fim apreciați că suntem directori. Funcțiile sunt vremelnice„, a spus Eduard Grama.

Zilele trecute, directorul CSM, Dumitru Chirilă se lăuda cu performanțele unor sportivi de top pe care aceștia le-au obținut la Campionatele Mondiale sau chiar cu calificarea la Tokyo a canotorului Alexandru Chioseaua. „Sunteţi mândria noastră, a tuturor şi meritaţi toate aplauzele. Mare bucurie pentru România, pentru CSM Călăraşi!„, au fost cuvintele de laudă ale lui Dumitru Chirilă pentru sportivii care s-au pregătit în baza nautică ce a ajuns acum în paragină de la Călărași.

Am încercat să ne informăm mai bine despre când a avut loc ultima reabilitare a bazei nautice. Din datele care apar pe site-ul CSM Călărași, neactualizat, am rămas stupefiați să vedem că în 2009 ar fi avut loc mici reabilitări la acea clădire construită în 1975 cu o suprafață totală de 951,79 mp. „Starea tehnică a dotărilor – bună / obiectelor de inventar și mijloacelor fixe; lista necesarului în vederea desfășurării activității sport în condiții propice – construire magazie, refacere suprafață terasă, executare de tencuire exterioară  și  zugraveli interioare/exterioare„, mai scrie pe site-ul CSM Călărași.

În stânga este starea actuală a clădirii și în dreapta o fotografie din 2009 prezentată pe site-ul CSM Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *