Marius Dulce: „Astăzi am reuşit să închidem acest proiect, în valoare de 2,52 milioane euro, demarat în 2017„

Primăria Municipiului Călăraşi, în calitate de beneficiar, a finalizat implementarea proiectului cu titlul “DEZVOLTAREA PATRIMONIULUI CULTURAL PRIN RESTAURAREA MONUMENTULUI ISTORIC POŞTA VECHE DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI”, finanţat din PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.
Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.
Valoarea contractului de lucrări este de 7.608.066,80 lei (aprox. 1,6 milioane Euro). Restul valorii reprezintă contracte pentru servicii de dirigenție de șantier, asistență din partea proiectantului, marketing și promovare, informare și publicitate, dotări diverse (IT și mobilier, materiale, etc). În afară de contribuția de 2%, PMC a mai cheltuit aproximativ 50.000 lei, din bugetul local, pentru achiziția diverselor materiale și a altor dotări care nu au fost eligibile a fi achiziționate prin proiect dar care sunt necesare funcționării Centrului Cultural.
„Astăzi am reuşit să închidem acest proiect, în valoare de 2,52 milioane euro, demarat în 2017, care vizează punerea în valoare a monumentului istoric POŞTA VECHE, în vederea creșterii atractivităţii turistice în municipiul nostru și în judeţul Călărași, redând circuitului turistic patrimoniul cultural reabilitat, reprezentat de acest edificiu, dovadă a identităţii culturale locale.
Centrul oferă un spaţiu inedit în care sunt prezentate informaţii privind istoria locurilor și oamenilor, oferă oportunităţi pentru dobândirea și dezvoltarea abilităţilor practice, participarea la activităţi în cele 5 ateliere. Este un proiect pe care și l-a dorit Primăria Călărași, a durat, dar merită, și de astăzi punem această “bijuterie” la dispoziţia călărășenilor, cu precădere a copiilor care-şi pot dezvolta abilităţile în cele 5 ateliere.
Pe această cale aş dori să adresez mulţumiri tuturor celor care, în mai mică sau mai mare măsura au contribuit la realizarea şi implementarea proiectului şi au creat motivul întâlnirii noastre de astăzi.
Le urez succes în activitate membrilor Serviciului de Patrimoniu Local din cadrul Primăriei care vor asigura funcţionarea acestui nou obiectiv cultural.
Succes, inspiraţie şi putere de muncă personalului Direcţiei de Programe şi Dezvoltare Locală care trebuie să transpună în proiecte, în finanţări, o parte dintre intervenţiile de care municipiul nostru are nevoie pentru a oferi o viaţă mai bună locuitorilor săi!”, a fost mesajul transmis de primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce cu ocazia inaugurării acestui obiectiv cultural.
Mai multe detalii accesând link-ul: https://www.primariacalarasi.ro/…/Inaugurare_Posta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *