CS Fortus / Aur și bronz la Campionatul Balcanic!

România este din nou Campioană Balcanică pe națiuni și în 2021!

La Campionatul Balcanic de culturism și fitness de la Drobeta Turnu-Severin desfasurat in perioada 11-12 Iunie s-au inscris in concurs peste 150 de sportivi din șapte țări balcanice. Președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness, Dr. Rafael Santonja a fost prezent la această competiție internațională la invitația președintelui Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), Gabriel Toncean.  

La acest concurs, România a  participat cu un lot lărgit, format din 70 de sportivi. 

Palmaresul lotului nostru este unul extraordinar cu urmatorul bilant :

28 medalii de Aur, 16 de Agint si 19 de Bronz.

Din lotul Romaniei au facut parte si 2 sportivi de la clubul Fortus Călărași :

Duta Bobdan-Matian si Ionita Catalin-Marian.

Sportivul Catalin-Marian Ionita a concurat la 2 categorii, culturism juniori 21-23 ani categoria +75kg si culturism seniori 90kg. El fiind junior, conform regulamentului federatiei internationale de culturism si fitness are voie sa concureze si la seniori.

La juniori, Catalin a obtinut medalia de aur si titlul de campion balcanic,iar in competitia seniorilor a ocupat locul III si medalia de bronz.

Sportivul nostru Bogdan-Marian Duta a concurat la categoria 80 kg culturism seniori unde a castigat locul III si medalia de bronz.

La seniori sportivii nostrii au concurat alaturi de nume consacrate ale culturismului european care au la activ multe medalii si concursuri castigate.Arbitrajul de scena la aceasta competitie a fost asigurat de Monica Muresan vicepresedinte FRCF, fosta campioana mondiala, europeana, nationala si Nelu Basfalion membru in biroul federal al FRCF si presedintele clubului Fortus Calarasi.

Arbitrajul de scena la aceasta competitie internationala a fost asigurat de Monica Muresan vicepresedinte FRCF, fosta campioana mondiala, europeana, nationala si Nelu Basfalion membru in biroul federal al FRCF si presedintele clubului Fortus Calarasi.

“A fost o onoare si in acelasi timp am trait o senzatie unica la intonarea imnului national pentru sportivul nostru Catalin-Marian Ionita.

Le multumesc din suflet sportivilor mei pentru rezultatele foarte bune, munca depusa pana la epuizare si perseverenta de care au dat dovada. Vreu sa-i multumesc si dlui Lorenzo Abbiuso care s-a ocupat de programul de antrenament si nutritie al sportivilor.

Si nu in ultimul rand vreau sa multumesc Mass-Mediei Calarasene care a fost intodeauna alaturi de mine si m-a ajutat in mediatizarea acestui sport frumos”, a declarat, Nelu Bașfalion, președintele CS Fortus Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *