Vasile Iliuță: „Ministerul Lucrărilor Publice a epuizat creditele bugetare alocate prin PNDL„

La conferința săptămânală organizată la sediul PSD Călărași, președintele CJ, Vasile Iliuță a tras un semnal de alarmă legat de situația proiectelor implementate la nivelul localităților călărășene prin PNDL. 

„Tema zilei pentru Partidul Social Democrat este în acest moment situația Programului Național de dezvoltare Locală (P.N.D.L). Am primit la Consiliul Județean Călărași faptul că toți beneficiarii PNDL, Ministearul Lucrărilor Publice a epuizat creditele bugetare alocate prin PNDL. Prin intermediul dumneavoastră vreau să trag un semnal de alarmă ce se întâmplă astăzi la nivelul județului nostru! Îi am astăzi (nr. 1 iulie a.c.) alături de mine pe primarii unor localități care au proiecte (Călărași, Curcani, Vasilați, Ileana și Roseți) . Sunt primari importanți care au proiecte prin PNDL iar acum am ajuns într-o situație dificilă să cerem guvernului să facă o rectificare bugetară să aducă bani pentru a completa bugetul Ministerului Dezvoltării să putem finaliza proiectele pe care le avem începute„, a afirmat Vasile Iliuță.

Alături de șeful CJ, au mai participat la conferință și primarii localităților: Călărași, Vasilați, Roseți și Curcani. Edilii și-au spus problemele pe care le întâmpină din lipsa fondurilor în special prin PNDL.

Nicolae Râjnoveanu (Roseți): „În comuna noastră s-au făcut multe lucrări și prin PNDL am o lucrare modernizare școli. S-a muncit mult la acest proiect… Mai sunt și alte lucrări pe care nu le putem finaliza. Nu am crezut că acest Guvern nu este în stare. Rămânem în pom cu foarte multe lucrări! „

Alexandru Cornel (Ileana): „Localitatea Ileana este legată de 9 sate. Pentru Ileana PNDL înseamnă foarte mult. Avem în execuție 5 proiecte, 3 pentru școli, modernizare și reabilitare, alimentare cu apă și asfaltare de 25 de km. Sumele se ridică la aproape 5 milioane de lei. Sper ca acest Guvern să se aplece către noi să revină și printr-o nouă hotărâre să revină la deblocări„. 

Lucian Vasile (Vasilați): „Sunt probleme. Ar fi păcat să fim blocați. Avem în proiect 4 școli! Nu putem finaliza aceste lucrări și suntem nevoiți să stagnăm. Îl rog pe domnul Ciprian Pandea să nu țină cont de culoarea politică și să ne sprijine. 

Aurel Gazu (Curcani):„ Avem 4 proiecte mari reabilitare și modernizare Primăria, asfaltare, înființare rețea canalizare și dispensar. Îmi doresc ca aceste proiecte să le finalizăm„.

Marius Dulce: Avem proiecte prin PNDL. Ne-am gândit să facem o creșă nouă prin PNDL dar din păcare ne-am trezit că s-a blocat acest proiect. Toți care suntem aici avem și prin Compania Națională de Invistiții… Avem nevoie pentru comunitate și așa ne putem dezvolta„.

La finalul intervenției, președintele CJ a mai adăugat: „Rog conducerea PNL Călărași, în speță domnul Pandea și pe domnul Emil Dumitru să facă tot posibilul să continuăm dezvoltarea județului Călărași. Să deblocheze fondurile prin PNDL II și să continue prin programul III. Îi rog pe constructori să aibă încredere că facem toate demersurile să finanțăm din surse proprii pentru a continua lucrările„.

Citește și: „Programul Național de Prostie Locală„ Apă cu E. coli și arseniu în localitățile din județul Călărași

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *