Dumitru Coarnă a fost audiat în dosarul fostului șef de Poliție de la Călărași!

Actualul deputat PSD de Călărași, Dumitru Coarnă a fost audiat într-un dosar instrumentat pe numele lui Marian Iotga fostul șef al IPJ Călărași și până nu de mult la comanda poliției din Prahova.

În 2019, Dumitru Coarnă a făcut mai multe plângeri penale în care l-a acuzat pe Marian Iorga, printre altele, de luare de mită și că ar fi pretins „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”.

În urma acestor plângeri s-a instrumentat un dosar penal în care șeful IPJ Prahova a fost pus începând de ieri, 8 iulie sub control judiciar de către procurorii DNA Bucureşti. În urma acestei măsuri, Marian Iorga nu mai este şeful IPJ Prahova, deoarece nu ar mai avea dreptul de a-şi exercita funcţia.
Pe mai multe grupuri de poliţişti circulă un mesaj aparent trimis de Iorga, prin care acesta îşi anunţă colegii că nu mai conduce Inspectoratul: “Vă salut stimaţi colegi, vă mulţumesc pentru colaborare, începând de astăzi nu voi mai exercita funcţia de inspector şef. Vă asigur de respectul meu, a fost o onoare să lucrăm împreună”. De asemenea, anumite surse au mai afirmat că şi Corpul de Control al ministrului de Interne şi Direcţia Control Intern din cadrul Poliţiei Române efectuează cercetări cu privire la activitatea IPJ Prahova, dar şi a lui Marian Iorga, în calitatea de comandant al Inspectoratului.

Dumitru Coarnă, fost cadrul MAI și la conducerea S.N.P.P.C (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual), actualmente Deputat PSD Călărași a mai depus o sesizare la DNA în care este vizat și comisarul șef de poliție Deacu Emil – actual împuternicit șef al Poliției municipiului Călărași. Coarnă spune că: ”Un dosar “îngropat” de către șefii Poliției Județene Călărași în complicitate cu procurorul de caz. Prejudiciul produs în urma acestor infracțiuni se ridică la suma de 100.000 euro( 500.000 lei)„, aducând acuze grave dar și dovezi în același timp. ,,Mai mulți poliţişti din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călăraşi sesizează următoarele: Poliția municipiului Călăraşi din cadrul I.P.J. Călăraşi este condusă de comisarul şef de poliție Deacu Emil, prin împuternicire, de aproximativ un an. Acesta este titularul funcției de şef al Biroului Rutier al Poliției municipiului Călăraşi de la începutul anilor 2010, iar înainte să fie împuternicit ca şef al Poliției municipiului Călăraşi, a fost împuternicit adjunct al şefului, din data de 03.02.2020. Comisarul şef de poliție Deacu Emil poate fi acuzat de: luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, toate acestea în formă continuată. Mai exact, acesta intervine în dosarele penale instrumentate de politişti aflaţi în subordinea sa. Totul în schimbul banilor! La data de 03.02.2020 (exact în prima zi de împuternicire a comisarului şef Deacu Emil ca adjunct al Poliției municipiului Călăraşi), orele 11:00, I.P.J. Călăraşi a fost sesizat prin SNAU 112, de către numita Fota Cristina, angajată a SC Nutrisoia SRL Călăraşi, cu privire la faptul că din incinta societății au fost sustrase mai multe bunuri.”

Dumitru Coarnă, Deputat, PSD Călărași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *