Nicușor Cionoiu: „Liberalizarea pieței energiei electrice a fost un eșec„

Senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu a tras un semnal de alarmă legat de liberalizarea pieței energetice. Domnia sa spune că acest lucru este un eșec și cere de urgență reunirea celor două Camere ale Parlamentului pentru dezbatere publică.

„Este nevoie urgentă de convocarea celor două camere ale Parlamentului într-o sesiune extraordinară pentru dezbaterea în procedură de urgență a Legii pentru protecția consumatorilor vulnerabili, în contextul exploziei tarifelor la energie electrică și gaze naturale.

 Liberalizarea pieței energiei electrice a fost un eșec, cu impact negativ asupra societății românești, în condițiile în care peste 6 milioane de români se află în zona cu risc crescut de sărăcie. Acești oameni nu au cum să facă față creșterii explozive a prețurilor generate de liberalizarea precipitată a tarifelor pentru energie electrică.
Sute de mii de români riscă să fie debranșați de la rețeaua de energie electrică, ceea ce înseamnă o problemă gravă asupra mediului social și necesită implementarea rapidă a unor mecanisme de protecție pentru consumatorii vulnerabili sau plafonarea temporară a acestor tarife până se vor implementa mecanismele respective.
Nu putem tolera creștea masivă a prețurilor doar pentru a determina creșterea veniturilor la buget. Cetățenii au nevoie de noi și trebuie să ne pese!„, a declarat senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *