Unele primării i-au ”plătit” vacanțe de lux lui Marian Iorga, fostul șef al IPJ Călărași. Prin firma lui Bucșea?!

Fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga cunoscut drept ”Zeus”, cercetat în prezent de DNA într-un mega dosar de mită, șpagă și corupție, a primit diferite „cadouri„ din partea ofițerului de poliție din cadrul Serviciului Rutier Călărași, Bucșea Alexandru, dar și de la tatăl acestuia Ion Bucșea. Diferitele bunuri proveneau din contractele „fictive„ pe care firma numitului Bucșea Ion le încheia cu primăriile din județul Călărași. Acesta deține mai multe societăți de consultanță și construcții: Bucșea Consult SRL, Top Ten Consult SRL, Achiziții Ionis SRL, Trya Best Consult SRL și Bucșea S Ion II. Publicația noastră a solicitat primăriilor care apar în referatul întocmit de procurorii DNA, contractele încheiate cu firma lui Bucșea. Rezultatul este unul mai mult decât evident. Dragalina, Luica, Frumușani, Gălbinași și Perișoru sunt doar câteva din primăriile care au încheiat contracte destul de ”bănoase” cu firma lui Bucșea.

Bucșea Alexandru, ofițer în cadrul serviciului rutier IPJ Călărași. Foto Facebook

În perioada când a deținut comanda IPJ Călărași, ofițerul de poliție Iorga Marian s-a deplasat în repetate rânduri la sediul mai multor primării, printre care Frumușani, Perișoru, Gălbinași, Dragalina, Luica, unde în cadrul discuțiilor purtate cu primarii l-a recomandat pe numitul Bucșea Ion drept o persoană de încredere ce poate contracta diverse lucrări de construcții sau de consultanță fictive sau supraevaluate, prin care se pot sustrage sume de bani de la bugetul local.
Totodată, Iorga Marian, în accepțiunea aceleiași rezoluții infracționale, i-a conferit numitului Bucșea Ion certitudinea că aspectele privind contractările efectuate în modul fraudulos nu vor fi investigate de către polițiștii din subordinea sa, respectiv de către lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

MILIARDE ”SIFONATE” DIN BUGETUL LOCAL AL PRIMĂRIILOR!!!

PERIȘORU
De la Primăria Perișoru, SC Bucșea Consult SRL, firma de consultanță în protecția mediului, a primit următoarele sume: 2018-8.400 lei, 2019-8.400 lei, 2020-8.400 lei, 2021-8.400 lei. În 2017 dar pe altă societate, Top Ten Consult, deținută tot de Bucșea Ion, a încasat 10.400 lei și sumele pe aceeași firmă au mai fost: 2018-4.800 lei, 2019-4.800 lei, 2020-4.800 lei și 2021-5.500 lei.
TOTALUL SUMELOR încasate din bugetul local al Primăriei Perișoru a fost: 63.900 lei !!!

DRAGALINA
Consultanță în domeniul protecției mediului a avut și Primăria Dragalina. În 2017, Bucșea S. Ion II, tot a lui Bucșea Ion, a încasat 6.000 lei apoi contractele s-au încheiat pe altă firmă deținută de Bucșea Ion, Top Ten Consult care a încasat în 2019-9.600 lei, 2020-9.600 lei, iar anul acesta „tariful„ a rămas același de 9.600, 00 lei.
TOTALUL SUMELOR încasate din bugetul local al Primăriei Dragalina a fost: 34.800 lei!!!

LUICA
Și Primăria Luica apare în referatul DNA, unitatea administrativ teritorială a încheiat contracte cu tatăl ofițerului de poliție Bucșea Alexandru. În 2017 pe Bucșea S. Ion II apare, în urma unui contract de consultanță, cu suma de 6.000 lei. Urmează apoi în 2018 cu documentație pentru protecția mediului cu suma de 3.500 lei, 2019-4.000 lei, 2020-5.000 lei iar 2021-6.000 lei, ultima sumă intrând în Top Ten Consult, firmă tot a lui Bucșea Ion.
TOTALUL SUMELOR încasate din bugetul local al Primăriei Luica a fost: 24.500 lei!!!

GĂLBINAȘI
De la Primăria Gălbinași nu am primit un răspuns foarte clar însă, am aflat pe surse, că firma lui Bucșea Ion ar fi încasat și de aici, între anii 2017-2019, peste 31.000 de lei pentru consultanță!!!
TOTAL SUME încasate din bugetul local al Primărie Gălbinași: 31.000 lei!!!

Având în față toate aceste sume se poate crea suspiciunea cum că, prin banii încasați de la primăriile din județul Călărași de către firma lui Bucșea Ion, tatăl ofițerului de la serviciul rutier, Bucșea Alexandru, i-ar fi fost ”oferite drept cadou„ diferite vacanțe de lux fostului șef al IPJ, Marian Iorga incluzând aici, din câte se presupune, chiar și un „cec la purtător„!

Ca și o concluzie, deși mai multe unități administrativ teritoriale din județul Călărași se plâng de cele mai multe ori că nu se pot descurca cu banii de la buget, că sumele sunt insuficiente pentru administrarea localității, iată cum, prin diferite ”firme recomandate” se pot ”SIFONA” sume considerabile din bani publici!

În referatul DNA se mai specifică faptul că: „Inspectorul șef IORGA MARIAN a primit cadou un sejur în Bulgaria pentru trecerea în corpul ofițerilor a agentului principal BUCȘEA ALEXANDRU DUMITRU, acesta fiind agent în cadrul Serviciului Rutier. În acest sens, familia BUCȘE, prin societatea pe care o deține în județul Călărași, a achitat contravaloarea unui sejur în Bulgaria, în luna mai 2015, pentru inspectorul șef IORGA MARIAN, care a fost însoțit de numita CIUBOTARU MIHAELA (despre aceasta se cunoaște că societatea pe care o deține asigură toate aparatele de cafea existente în sediile de poliție de pe raza județului Călărași, inclusiv în sediul IPJ Călărași).

De-a lungul timpului, ofițerul de poliție Iorga Marian a primit de la numitul Bucșea Ion sume de bani dar și servicii, respectiv sejururi în diferite stațiuni din țară dar și străinătate.

Ofițerul de poliție Iorga Marian, în baza relațiilor pe care le avea la nivelul MAI, a obținut cu câteva zile înaintea concursului, mai multe seturi de întrebări și răspunsuri, tip grilă, totalizând un număr de aproximativ 600 de întrebări și răspunsuri, din care un set va fi cu siguranță, testul grilă pentru promovarea concursului pentru încadrarea în funcția de ofițer.
Pentru a le furniza seturile de întrebări care făceau obiectul concursurilor de încadrare directă în funcția de ofițer, comisarul șef de poliție Iorga Marian ar fi pretins sume de bani cuprinse între 7.000 și 10.000 euro candidaților Bucșea Alexandru- Dumitru, Duțescu Garofița și Tase Daniel – Alexandru.
Intermedierea dintre comisarul șef de poliție Iorga Marian și numiții Bucșea Alexandru-Dumitru și Tase Daniel – Alexandru a fost realizată de către părinții acestora, respectiv Bucșea Ion și Tase Nicolae, iar pentru numita Duțescu Garofița, intermedierea a fost realizată de concubinul acesteia, Popescu Ion, zis „Pimpoi”.

De asemenea, din procesul verbal de sesizare din oficiu au rezultat indicii cu privire la faptul că numitul Iorga Marian a pretins și primit diferite sume de bani sau servicii de la numitul Bucșea Ion, administratorul mai multor societăți comerciale, printre care și S.C. ACHIZIȚII IONIS S.R.L., cu scopul neluării măsurilor legale cu ocazia luării la cunoștință despre săvârșirea unor infracțiuni în domeniul achizițiilor publice.

De-a lungul timpului, ofițerul de poliție Iorga Marian a primit de la numitul
Bucșea Ion sume de bani dar și servicii, respectiv sejururi în diferite stațiuni din țară dar și străinătate. Unele din plățile acestor sejururi, au fost facturate pe numele societăților administrate de către Bucșea Ion și achitate din banii aparținând acestor societăți. În acest sens, în vara anului 2018, numitul Iorga Marian s-a deplasat într-o stațiune din Bulgaria împreună cu actuala sa concubină Dumitru Carmen-Elena, toate cheltuielile sejurului fiind suportate de către Bucșea Ion.
De asemenea, în luna mai 2018 numitul Iorga Marian s-a deplasat într-o stațiune din Bulgaria, însoțit de către o polițistă din municipiul București, cu numele de familie Ciubotaru (rămasă până în prezent neidentificată), cheltuielile aferente sejurului fiind din nou suportate de către una din societățile administrate în fapt de către Bucșea Ion aspect cunoscut de numitul Luchian Vasile, fostul șef al Poliției Municipiului Călărași care deține și o copie xerox a facturii aferente serviciilor, emisă pe numele societății respective„.

Anchetele de presă desfășurate de publicația noastră vor continua și zilele următoare. Un alt caz, care îl are în rol principal tot pe Marian Iorga, și care s-a petrecut în perioada 2015-2017 este legat de reabilitarea secțiilor de poliție din județul Călărași.
Vom reveni!

 

Citește și :https://editia.eu/2021/08/20/dna-lista-politistilor-care-ii-ofereau-spaga-lui-zeus/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *