Cuza Vodă / Campanie electorală din bani publici?

În data de 28 mai 2021, pe ordinea de zi a Consiliului Local al comunei Cuza Vodă a fost inițiat un proiect de hotărâre privind „aprobarea alocării sumei de 15.000 din bugetul local al comunei Cuza Vodă pe anul 2021, în vederea achziționării unor pachete cadou pentru elevi din unitățile de învățământ din comuna Cuza Vodă , cu ocazia zilei de 1 iunie, „Ziua Copilului„. Referatul de aprobare a fost întocmit de viceprimarul comunei, Viorel Buzoianu în data de 19.04.2021, a trecut de compartimentul financiar contabil și aprobat ulterior.

Până aici, toate bune și frumoase, numai că…
Exact în perioada în care s-au scos banii de la bugetul local al comunei Cuza Vodă, actualul primar, Monica Ceaușescu, membru PNL, se afla în plină campanie electorală! Coincidență sau nu, domnia sa a și postat pe facebook mai multe fotografii de la o acțiune dedicată zilei copilului în care ar fi împărțit mai multe pungulițe cu cadouri celor prezenți la eveniment. Momentul a fost marcat de membrii PNL, inclusiv de viceprimarul care a inițiat proiectul, Viorel Buzoianu și în prezența fostului șef al PNL Călărași, Emil Dumitru.

Publicația noastră a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Cuza Vodă. Am primit în scris un răspuns vag fără să ne pună la dispoziție factura de achiziție împreună cu tabelul de semnături. Reprezentanții primăriei spun doar că: „pachetele au fost distribuite în ziua de 31 mai 2021 de reprezentanții primăriei cu ajutorul cadrelor didactice fiecărui copil din cadrul școlilor„.

Este cât se poate de evident și foarte clar că ”modelul Ridzi”, de care vă mai amintiți, probabil, atunci când pe vremea fostului Președinte Băsescu, Monica Ridzi a folosit o sumă considerabilă pentru a promova imaginea Elenei Băsescu la alegeri, în cazul nostru e drept la o scară mai mică, a fost „copiat„ la Cuza Vodă iar banii, din informațiile noastre, ar fi fost folosiți în campania electorală a viitoarei, azi deja primăriță, Monica Ceaușescu. Ar fi fost bine, totuși, chiar și în aceste condiții ca banii de la bugetul local să fi fost folosiți pentru acele punguțe cu cadouri care să fi ajuns la copilașii din comuna Cuza Vodă, dar în alte circumstanțe, nu ca și ”mită electorală” pentru un anume candidat!

Oamenii legii s-au sesizat în acest caz, iar o anchetă se află în plină desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *