Fără handbal anul acesta la Călărași

Consiliul Local a aprobat înființarea unei noi echipe de handbal la Călărași cu participarea în “Divizia A” însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

La începutul acestui an, orașul nostru a rămas fără clubul de handbal AHC Dunărea, formație care și-a anunțat retragerea din campionatul Liga Zimbrilor. Principala cauză a fost acumularea de datorii de peste 1,5 milioane lei, din care aproape jumătate către fostul jucător Zarko Pejovici, care a câştigat definitiv în instanţă, clubul fiind să îi plătească drepturi salariale şi penalităţi în valoare de 700.000 lei.

În luna iulie, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce a anunțat înființarea unui club nou care urma sa activeze în Divizia A formată aproape în totalitate de călărășeni și cu un buget anual de 2,5 milioane de lei. Rică Pârâianu, fostul antrenor al AHC s-a ocupat de actele de înscriere ale noii echipe însă nu a reușit sa ducă la îndeplinire acest lucru.

Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic. Am fi putut să oferim și noi consiliere în mod gratuit sa finalizam documentația pentru a înscrie echipa“, a explicat Ioan Bota profesor de handbal și antrenorul grupelor de juniori din cadrul Clubului Sportiv Școlar.

Contactat telefonic, Rică Pârâianu a spus pentru Ediția că el a făcut tot efortul însă “lucrurile s-au oprit la Primărie”.

Ulterior s-a aflat faptul ca fostul antrenor, Rică Pârâianu nu avea nici o funcție legală în cadrul noului club și ar mai avea de recuperat niște bani de la fosta AHC.

Cert este ca orașul nostru rămâne anul acesta fără o reprezentată la handbalul mare cu o sală Polivalentă modernă de 1500 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *