Nou șef la Garda de Mediu: 500.000 € din păduri tăiate. A dat 130.000 de lei la partid

Alexandru Vasile

Noul șef al Gărzii de mediu a făcut profituri de milioane din tăierea pădurilor. Alexandru Lucian Vasile este inginer silvic. A terminat Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Silvicultură și Exploatare forestieră. Este cotizant de bază al Partidului Național Liberal.

Octavian-Alexandru Berceanu a fost eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie s-a stabilit că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuţiile de şef al Gărzii Naţionale de Mediu, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Ocupația: tăia și prelucra lemnul

Alexandru Lucian Vasile este inginer silvic. A terminat Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Silvicultură și Exploatare forestieră.

El a fost angajat și a deținut acțiuni la firma COSLO – ZINCA SRL Călărași care se ocupa de „exploatarea forestieră”.

Principala sa activitate la firmă era: „Administreaza achizitia si exploatarea de masa lemnoasa conform cu strategiile companiei si prevederile legislatiei in vigoare”. Face acest lucru din anul 2012.

A vândut exploatarea forestieră cu 500 mii euro

Luician Vasile a candidat la Camera Deputaților în 2020. El și-a depus o declarație de avere din care aflăm că a luat, în 2019, dividende de la firmă de 211.700 de lei.

Un an mai târziu, aflăm tot din declarația de avere, că a vândut părți sociale din firmă pentru suma de 500.000 de euro din care a primit, până acum, doar 100.000 euro.

La Ministerul de Finanțe, apare compania COSLO – ZINCA SRL din Călărași. În anul 2019, aceasta a avut un profit de 1.216.069 lei.

În anul în care a vândut firma, Coslo – Zinca a avut un profit de 1.742.689 și 70 de angajați. Compania face „exploatare forestieră”.

A cotizat la partid

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Alexandru Lucian Vasile a contribuit la campania electorală din 2020 cu suma de 133.000 lei.

Din februarie 2020, Alexandru Lucian Vasile este vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. În martie acest an a fost numit comisar general adjunct al Gărzii de Mediu.

Alexandru Lucian Vasile este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia.

 

 

Sursa: newsweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *