Dumitru Coarnă: „Bombă ecologică la Ulmeni!„

Dumitru Coarnă, deputat PSD Călărași

Publicația noastră a semnalat încă de anul trecut, mai exact din 14 septembrie 2020, neregulile cu deșeuri din localitatea Ulmeni cu titlul: Orban a fost la Călărași. La Ulmeni l-ați dus?

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi la sediul PSD Călărași, deputatul Dumitru Coarnă a făcut mai multe declarații referitoare la cazul de la Ulmeni, județul Călărași acolo unde se află cea mai mare groapă ILEGALĂ de gunoi din Europa! Un dezastru ecologic care afectează atât comunitatea locală din localitate, cât și fluviul Dunărea.

„Acolo înseamnă otravă la propriu. Sunt o grămadă de substanțe interzise! Se poate face o hotărâre de Consiliu Local să întrerupem activitatea de la groapa ecologică. Problema este și la noi la Călărași. Prefectul nu face ce trebuie să facă, poliția din zonă, la fel în opinia mea nu face ce trebuie… Sunt dosare penale lăsate în nelucrare și atunci la Ulmeni avem bombă ecologică„, a spus printre altele deputatul călărășean, Dumitru Coarnă. Domnia sa a făcut mai multe sesizări la anumite instituții ale statului referitor la groapa de gunoi de la Ulmeni.

 

Societățile Utiltrailer S.A și Cassano Metal S.R.L aduc deșeuri din București, Ilfov, orașul Voluntari și din orașul Giurgiu sub pretextul sortării și reciclării, acestea fiind de fapt îngropate direct în sol, în vecinătatea satului nostru, așa cum arată fotografiile făcute recent la fața locului. Cantitățile de deșeuri municipale în amestec cu deșeurile provenite de la locurile de carantină Covid și cu deșeuri medicale purtătoare de substanțe toxice sosite lângă satul nostru sunt impresionante, și depășesc în mod constant 1.500 de tone pe zi. Studiile făcute de societăți specializate în analize de mediu și impactul poluării asupra sănătății publice atât la groapa de gunoi Oltenița-Călărași cât și în vecinătatea satului nostru au demonstrat o situație alarmantă, cu depășiri dezastruoase la substanțe periculoase precum stibiu, bariu, cadmiu, cobalt, mercur, plumb care pun viața oamenilor în pericol și duc la îmbolnăviri grave în rândul comunității noastre, cauzând boli cronice digestive, respiratorii și de altă natură„, a punctat Asociația cetățenească Ulmeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *