Călărași / Suprafața de joc a sălii Polivalente a fost scoasă la licitație de ANAF

Mai multe „bunuri„ care aparțin echipei AHC Dunărea Călărași au fost scoase la licitație de către ANAF. 

O situația de „cascadorii râsului„ în sportul local. Pentru a recupera datoriile, ANAF a scos la licitație mai multe bunuri care aparțin clubului de handbal, AHC Călărași, o combină de fizioterapie, un aparat laser de terapie dar și suprafața de joc a Sălii Polivalente „Ion C. Neagu„. ANAF a estimat că prețul de pornire al suprafeței de joc este de 96.241 lei iar în acest context, câștigătorul licitației ar putea bloca activitatea sălii Polivalente.

DGRFP Ploiesti – AJFP Calarasi – licitatie bunuri mobile, proprietate a debitorului ASOCIATIA HANDBAL CLUB CALARASI 2014, prima licitaţie.
In ziua de 27.10.2021, ora 11,00 , in localitatea Calarasi, str. Eroilor, nr.6-8 se vor vinde prin licitatie publică următoarele bunuri mobile:
-> SUPRAFATA DE JOC(amenajare teren handbal) nr. inv. 7719, preţ de pornire al licitaţiei 96.241 lei (neimpozabil)
-> COMBINA FIZIOTERAPIE nr. inv. 1942, preţ de pornire al licitaţiei 4.090 lei (neimpozabil)
-> APARAT LASER TERAPIE nr. inv. 1942, preţ de pornire al licitaţiei 6.776 lei (neimpozabil).
Cum s-a ajuns aici? 
Principala cauză pentru retragerea echipei de handbal din Liga Zimbrilor a fost acumularea de datorii, peste 1,5 milioane lei, din care aproape jumătate către fostul jucător Zarko Pejovici, care a câștigat definitiv în instanță, clubul fiind obligat să-i plătească penalități salariale în valoare de 700.000 lei. Din cauza faptului că nu s-au achitat aceste datorii, conturile clubului au fost blocate ceea ce a dus la imposibilitatea de a plăti și restul jucătorilor. În acel moment, la echipa de handbal, președinte era Ion Dumitru, un apropiat al politicianului Răducu Filipescu. Ultimul președinte al fostului club AHC, Cristian Zanfir a explicat pentru editia.eu situația în fapt. „Eu am preluat clubul cu datorii. JucătorulZarko Pejovici a cerut trei salarii, apoi a solicitat două și nu s-au achitat. A câștigat în instanță ulterior și s-a ajuns aici. Pe perioada mea nu s-au făcut achiziții la club. Din câte am înțeles, suprafața de joc a fost montată la solicitarea FRH (Federației Române de Handbal) pe vremea fostei conduceri. Eu nu înțeleg cum s-a ajuns aici pentru că dacă vrei să scoți acea suprafață se strică tot. Primăria poate interveni aici în acest caz„, a spus Cristian Zanfir. Acesta a mai adăugat faptul că fostul antrenor Rică Pârâianu a apucat să înscrie echipa în sezonul 2021-2022. „Eu am discutat cu el și mi-a spus că a apucat să înscrie noua echipă în Divizia A la handbal cu jucători care se încadrau în bugetul alocat de Primăria Călărași dar… vorbiți cu doamna Filimon„, a mai punctat Zanfir. Carmen Filimon urma să fie noua președintă a clubului de Divizia A iar Rică Pârâianu, antrenorul care s-a ocupat de înscrierea noii echipe în campionatul național de handbal, Divizia A.
Sala Polivalentă „Ion C. Neagu„ se află în administrarea Serviciului Public Centrale Termice și Fond Locativ (SPCTALF) Călărași serviciu aflat în subordinea Primăriei Călărași. Fostul director al SPCTALF, Gheorghe Ciorcârlan spune că „s-a trezit„ cu acea suprafață scoasă acum la licitație de ANAF. „Este de pe vremea lui Ion Dumitru. Ne-am trezit că o montează în sală la cererea federației din câte am înțeles. Bine, el (Ion Dumitru) nu prea discuta cu nimeni. Făcea ce-l tăia capul și a trecut acea investiție ca și cheltuieli pe club. Este o situație jenantă„, a spus pentru Ediția, fostul director, Gheorghe Ciocârlan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *