Călărași / Construcții ilegale la Piața Orizont!

Publicația noastră urmărește de mult timp activitatea unor comercianți care au amplasate diferite căbănuțe, gheretuțe sau diferite ”coșmelii” amplasate pe domeniul public al orașului.

În ultima perioadă, au cam apărut, ca ciupercile după ploaie, mai multe amplasamente, majoritatea dintre ele fără autorizații sau în curs de legalitate (?!). În Parcul Dumbrava, de exemplu, există mai multe “tonete” sau tarabe care ocupă spațiul public, din sursele noastre, fără a avea vreo autorizație, ba mai mult, unele chiar sunt racordate și la rețeaua electrică prin panoul amplasat la scena din parc!

De curând, am fost sesizați de către unii dintre comercianții ce desfășoară activitate în Piața Orizont, cum că cineva ”cu pile” își construiește o clădire în spatele actualului magazin ”Aldis”. Poate că nu ar fi fost ceva neobișnuit, dar comercianții din acea zonă ar fi fost ”amenințați” că trebuie să părăsească spațiul din imediata apropiere a acestei construcții pentru că ”omul ar avea prioritate”.

Clădirea ilegală amplasata în spatele magazinului Aldis din piața Orizont

Potrivit informațiilor noastre, aflăm că firma, care a creat dispute printre comercianți, se numește ”Bebek Ionuț SRL” și are un contract cadru de închiriere cu Serviciul Public Piețe și Oboare Călărași în vederea desfășurării exclusiv de comerț, NU și de construcție sau alte lucruri!!!

Mustafa Vasile, proprietarul clădirii

L-am contactat pe directorul de la Serviciul Piețe și Oboare, Vasile Manea însă acesta se află în carantină la domiciliu și ne-a transmis “să mai așteptăm” că vom primi un răspuns. La rândul său, proprietarul clădirii, Vasile Mustafa spune ca are toate “autorizărilii” dar nu a vrut să le arate când i-am solicitat acest lucru.

În tot acest timp, situația a iritat multă lume, iar pe la colțurile tarabelor din piață se vorbește că la mijloc ar fi vorba și de ceva ”șpagă” ce s-ar fi ridicat la vreo 40.000 de euro!!! 

Nu știm cu siguranță dacă este așa, dar suntem convinși, pe baza anchetei noastre jurnalistice că acea clădire ridicată de curând nu deține autorizație!

În consecință, solicităm pe această cale Primăriei Călărași să ia act de acest caz și să aplice legea. Publicația noastră va urmări acest subiect și va reveni cu un nou subiect pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *