“Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru poziția de premier!”

Deputatul PSD Călărași, Dumitru Coarnă a afirmat faptul ca Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru funcția de premier în viitorul guvern.

“Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat a aprobat varianta premierului prin rotație cu PNL, într-un viitor guvern PSD-PNL-UDMR.

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost validat ca propunerea de premier din partea PSD.

Înainte, insa, de a se stabili premierul, prioritar este programul de guvernare pe termen scurt (stabilizarea economică, socială, sanitară și pregătirea pentru valul 5) și programul pe termen mediu (până în 2024).

‼️ PSD a decis astăzi că propunerea de premier este președintele partidului, Marcel Ciolacu. Rolul negocierilor este de a se rezolva divergențele în această chestiune.

În formula prin rotație, PSD trebuie să aibă prioritate având în vedere rezultatul ultimelor alegeri.

Dacă vrem să revenim la normalitate, președintele PNL trebuie să înțeleagă faptul că nu poate fi propunerea PNL pentru premier, după ce a primit un vot de neîncredere din partea Parlamentului, prin moțiunea de cenzură.

Trebuie să existe garanții pentru toate partidele că fiecare își va respecta înțelegerea, astfel încât să fie prevenite conflictele care până acum au blocat alianțele”., a declarat Dumitru Coarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *