Mirela Tache: „Vom avea de acum încolo proiecte care sunt prietenoase cu mediul„

La ultima conferință de presă susținută la sediul PSD Călărași din data de 18 noiembrie a.c., Mirela Andreea Tache, vicepreședintele organizației de femei a vorbit presei locale despre câteva proiecte care se află în derulare la nivel de Municipiu.

Un obiectiv  este cel legat de intensificarea acțiunilor de protecție și de conservare a naturii și a biodiversității și infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare. Aici sunt alocați undeva la 86 de milioane de euro și vizează activități de realizare, amenajare, dotare de parcuri și grădini publice, păduri urbane, grădini botanice, zone verzi existente, de exemplu, grădinile zoologice.

Chiar am fost la o vizită la grădina zoologică unde se dorește un astfel de proiect de infrastructură verde-albastră. Și inclusiv sisteme de drenaj, pavaje permeabile, acoperișuri, pereți verzi, iazuri de retenție, tot ce înseamnă sisteme urbane de drenaj. Alte sisteme de colectare a apelor pluviale și realizarea de bazine de retenție pentru stocarea apei, în vederea gestionării inundațiilor și a secetei”, a afirmat Mirela Andreea Tache.

Domnia sa a mai afirmat faptul că își dorește o zonă de împădurire pentru protejarea noului cartier care se construiește la Călărași. Trebuie să îmbunătățim calitatea apei prin realizare de insule plutitoare, zone umede, grădini plutitoare, alte lacuri, pâraie existente și amenajarea terenurilor slab utilizate sau abandonate și împădurirea, reîmpădurirea zonelor expuse la alunecări de teren. Pentru zona de împădurire am mers în zona spre ieșire spre Drajna unde se dorește o zonă de împădurire pentru protejarea noului cartier care se construiește în acea zonă a Călărașiului și s-a discutat o oportunitate de finanțare tot pe acest coridor verde-albastru”, a explicat Mirela Andreea Tache.

Vicepreședintele OFSD Călărași a mai punctat în cadrul conferinței că: Vom avea de acum încolo proiecte care sunt prietenoase cu mediul. În acest moment discutăm de un drum.  Trebuie să profităm de banii europeni sau PNDL-ul ne va permite să facem aceste drumuri de atracție turistică prietenoase cu mediul. Am identificat soluțiile împreună cu mai mulți colegi, unii chiar din opoziție pentru a putea face acest drum. Specialiștii vor decide care este portanța acelui drum, acelui dig, care este specificul acelui drum, ce înseamnă limitarea de greutate, șamd”, a explicat senatorul călărășean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *