Dumitru Coarnă: „Am înaintat două plângeri penale„

Deputatul PSD Călărași, Dumitru Coarnă a sesizat Parchetul în cazul fostului secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), George Cătălin Șerban. Parlamentarul a formulat, de asemenea, o interpelare către Ministerul Justiției și actualul premier al României.

Deputatul Dumitru Coarnă a declarat în cadrul unei conferințe de presă faptul că a sesizat Parchetul în cazul fostului judecător George Șerban, cel care a ocupat funcția de secretar general al CSM și care a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției în timpul Guvernului Cîțu. Parlmentarul a formulat, de asemenea, interpelare către Ministerul Justiției și actualul premier al României, pentru a lua act de faptele fostului magistrat George Șerban, cel care „ține cu dinții” de funcția de secretar de stat.

„Am înaintat două plângeri penale și am formulat interpelare către Ministerul Justiției și premierul României. Un om cu asemenea probleme nu poate fi numit secretar de stat în Ministerul Justiției, în opinia mea. Plângerile sunt consistente, am atașat probe. E grav că din funcțiile pe care le-a deținut/deține îi face pe oamenii pregătiți, iubitori de adevăr, să plece din sistem. Nu am făcut-o pentru mine, ci pentru noi, Justiția ne privește pe toți”, a declarat deputatul Dumitru Coarnă.

Rar mi-a fost dat să văd un judecător, președinte de Tribunal (n.r Tribunalul Călărași), cum suspendă ședința, scoate judecătorul din sală și indică judecătorului soluția din dosar”a mai adăugat Dumitru Coarnă.

De menționat faptul că fostul președinte al Tribunalului Călărași, George Șerban are mai multe plângeri pe rol, inclusiv disciplinare. Printre altele, este acuzat că a hărțuit o fostă colegă, judecătoare de la Tribunalul Călărași.

George-Serban-CSM-zin.ro foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *