Comunicat de presă

În perioada 01.10.2019 – 31.03.2022, Asociația Comunelor din România – Filiala Județeană Călărași – lider, în parteneriat cu Stando LTD/Cipru, Asociația Polygonal/Italia, Mixt Source Management/România, Previform LDA/Portugalia implementează proiectul cu titlul Rural+ – Oportunități mai bune prin creșterea abilităților (Rural+ – Better opportunities through skill growth) Numar proiect: 2019-1-RO01-KA202-063082.

Obiectivul principal este susținerea a 80 de absolvenți ai învățământului vocațional și tehnic (VET) cursanți din zonele rurale ale țărilor vizate, ce intră în categoria persoanelor dezavantajate, în vederea dezvoltării abilități sociale și profesionale ale acestora, cu scopul de a deschide noi oportunități.

Acest obiectiv va fi îndeplinit prin elaborarea mai multor Rezultate Intelectuale

Output 1 (IO1): Cartografierea nevoilor de formare ale absolvenților Învățământului Vocațional si Tehnic (Needs Mapping of the VET) – Îndeplinirea acestui rezultat a fost atins prin obținerea unei imagini clare a competențelor colaterale necesare pentru educație în sectorul VET, precum și în alte sectoare la nivel european și național (RO, IT, CY, PT).

– Studiu aprofundat al nevoilor suplimentare de educație pe care absolvenții învățământului vocațional și tehnic îl au în urma finalizării școlii. Harta nevoilor rezultate urmare cercetării a avut doua destinații:

a. Una externă – sprijinirea formatorilor din domeniul VET și educației adulților pentru a identifica competențele adiționale necesare pentru elevilor lor/potențialilor lor elevi;

b. Una internă – sprijinirea membrilor parteneriatului în identificarea abilităților ce trebuie amplificate prin crearea celor 3 cursuri din cadrul Rezultatelor următoare.

Output 2 (IO2): Crearea materialelor de formare (Creation of the learning materials)

– 4 cursuri de formare, combinând sesiuni de e-learning și activități offline

a. Eticheta de business

b. Strategii de învățare

c. Alfabetizare digitală profesională;

Kitul formatorului – Cursul include instrumente și tehnici utilizabile pentru a integra cu succes cele 3 cursuri anterioare în programa generală a unei școli, atât ca și cursuri de sine stătătoare, cât și ca anexe în alte domenii. El conține un ghid utilizabil de către toți educatorii VET din mai multe discipline pentru a insufla cu succes elevilor lor valorile prezentate în cele trei cursuri anterioare.

Output 3 (IO3): Crearea platformei de formare (Creation of the learning platform)

Dezvoltarea instrumentului de învățare al proiectului care sprijină toate celelalte rezultate și care constituie baza de învățare pentru grupul țintă al proiectului: educatorii și cursanții VET.

Resursele prezentate mai sus sunt disponibile în limba română, în mod gratuit în cadrul site-ului: https://ruralplus.net/ precum și în cadrul platformei de formare http://www.ruralpluslearning.net

Persoană de contact: Dan Schimbischi, dan.schimbischi@mixtsource.com