Comunicat de presă

În perioada 31.12.2019 – 31.12.2021 Fundația Poloneză a oportunităților centrelor de industrializare “OIC Poland”/ Polonia – lider de parteneriat, împreună cu GG Eurosuccess/Cipru, Asociația Polygonal/Italia, Mixt Source Management/Romania, Neo Sapiens/Spania, Federația Asociațiilor de Părinți din Școlile Primare din Larnaca /Cipru a participat la realizarea proiectului Guidance and Learning App for Adult Digital Education (Aplicație de Învățare și Ghidaj pentru Educația Digitală a Adulților) – GLAD, numar proiect: 2019-1-PL01-KA204-065555.

Proiectului GLAD – are drept obiectiv principal sprijinirea părinților și a altor persoane care au in grijă copii în vederea asigurării educației digitale a copiilor precum si pentru a crea un cadru sigur de instruire pentru părinții care se preocupă de relația lor cu copiii în contextul utilizării uneltelor digitale, definind un cadru general de formare destinat amplificării posibilităților date de TIC si creând o aplicație pe care o pot folosi ca pe un spațiu în care vor avea materiale sugestive gratuite, în funcție diversele situații de viață prin care trec.

Acest obiectiv a fost indeplinit prin elaborarea mai multor Rezultate Intelectuale:

Output 1 (IO1): Cadru teoretic și practic pentru educația adulților și pentru mediere digitală adresat părinților și educatorilor (Theoretical and practical framework of adult education and digital mediation for parents and adult educators).

Output 2 (IO2): Breviar de instruire pentru formatorii de adulți (Training handbook for adult educators) a) elaborarea unui material de orientare privind adaptarea și gestionarea metodologiei de creștere a competențelor digitale și strategii de mediere pentru adulți/părinți, propuse la nivel regional pentru educatorii/îngrijitorii/specialiștii adulți, cu privire la dezvoltarea copilului, b) roducerea de materiale pentru formatori care vor fi responsabili de administrarea/livrarea metodologiei la nivel regional

Output 3 (IO3): Învățarea educației digitale – material de învățare pentru părinți (Learning digital education learning material for parents) constând în a) elaborarea unui material de orientare privind pentru adaptarea și gestionarea metodologiei propuse la nivel regional în vederea predării acesteia de formatori către adulți în vederea îmbunătățiri abilităților identificate în O1; b) producerea de materiale pentru cursurile de formare a formatorilor ce vor fi responsabili de gestionarea/livrarea metodologiei la nivel regional.

Output 4 (IO4): Aplicație pentru părinți pentru autoevaluare și ghidaj (App for parents for self-assessment and guidance)

Aplicația GLAD este dezvoltată atât pentru iOS, cât și pentru Android, și reia, sub forma unui joc

Resursele prezentate mai sus sunt disponibile în limba română, în mod gratuit în cadrul site-ului: https://www.digitalparent.eu/?lang=ro

Persoană de contact: Dan Schimbischi, dan.schimbischi@mixtsource.com