Comunicat de presă

Marți, 28 decembrie 2021, la sediul Muzeului municipiului Călărași, a avut loc evenimentul de prezentare a rezultatelor proiectului Guidance and Learning App for Adult Digital Education (Aplicație de Învățare și Ghidaj pentru Educația Digitală a Adulților) – GLAD, numar proiect: 2019-1-PL01-KA204-065555, implementat în perioada 31.12.2019 – 31.12.2021 de Fundația Poloneză a oportunităților centrelor de industrializare “OIC Poland”/ Polonia – lider de parteneriat, împreună cu GG Eurosuccess/Cipru, Asociația Polygonal/Italia, Mixt Source Management/Romania, Neo Sapiens/Spania, Federația Asociațiilor de Părinți din Școlile Primare din Larnaca /Cipru.

Proiectului GLAD – are drept obiectiv principal sprijinirea părinților și a altor persoane care au in grijă copii în vederea asigurării educației digitale a copiilor precum si pentru a crea un cadru sigur de instruire pentru părinții care se preocupă de relația lor cu copiii în contextul utilizării uneltelor digitale, definind un cadru general de formare destinat amplificării posibilităților date de TIC si creând o aplicație pe care o pot folosi ca pe un spațiu în care vor avea materiale sugestive gratuite, în funcție diversele situații de viață prin care trec.

La eveniment au participat părinți interesați de medierea parentală digitală, de siguranța online, precum și de a petrece în mod plăcut timpul, împreună cu copiii lor. De asemenea, au fost prezente cadre didactice de la școlile din municipiul Călărași, formatori care susțin cursuri de educație parentală.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate unică pentru a afla despre setul de instrumente realizate în cadrul proiectului pe tema ca: medierea parentală digitală, abilități personale și interpersonale, practicarea parenting-ului într-un mod pozitiv, comunicarea asertivă, controlul parental.

Rezultate proiectului și instrumentele realizate sunt disponibile în limba română, în mod gratuit în cadrul site-ului: https://www.digitalparent.eu/?lang=ro

Persoană de contact: Dan Schimbischi, dan.schimbischi@mixtsource.com

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *