Cionoiu : “Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici”

O altă propunere PSD inclusă în pachetul “Spijin pentru România” a fost aprobată ieri de Guvern. Conform acestei propuneri scad costurile pentru transport și se diminuează impactul negativ al creșterii prețurilor.

“Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere. Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local.
Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022.

Alte măsuri propuse de PSD în pachetul social “Sprijin pentru România”:
Creșterea cu 50% a alocației lunare de plasament, de la 630 la 950 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar;
Majorarea cu 33% a alocației zilnice de hrană pentru copiii din sistemul de protecție socială;
Dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale;
Majorarea la 150 de lei, de la 28 de lei lunar, a banilor pentru nevoi personale, pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială;
Aplicarea în sectorul Agricultură și industria alimentară a modelului de salarizare din construcții;
Ajustarea cu rata inflației a prețurilor materialelor de construcții din contractele de achiziții publice.

Aceste măsuri sunt o gură de aer pentru români și cel mai important este că pot fi finanțate din bani europeni, deoarece a fost obținut acordul Comisiei Europene pentru toate măsurile cuprinse în pachetul social”, este declarația senatorului călărășean, Nicușor Cionoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *