Transparența din spital e deja la ATI?

Credem că l-am suparat pe managerul Spitalului Județean de Urgență, Bogdan Mihai. Chiar nu ne-am dorit asta!

Cu toate acestea, la ultima conferință de presă susținută în cadrul unității de sănătate, publicația noastră nu a participat pe motiv că nu a fost invitată, așa cum s-a întâmplat în celelalte cazuri. N-am putut decât să suspicionăm faptul că managerul SJU s-a simțit lezat de subiectul tratat de Ediția prin care aduceam în atenția opiniei publice faptul că au existat nereguli clare la examenul susținut de personalul sanitar angajat pe perioada pandemiei și care a avut loc în urmă cu câteva zile.

Trebuie să-i amintim managerului spitalului că publicația noastră a mediatizat și susținut fiecare acțiune întreprinsă până în acest moment de conducerea SJU Călărași, apreciind întotdeauna lucrurile bune ce vin în sprijinul atât al corpului medical cât mai ales al nostru, al pacienților.
Vom face acest lucru și în continuare chiar dacă, uneori, așa cum se întâmplă acum, Ediția a căzut în “dizgrația” managerului Bogdan Mihai. Ziarul nostru a fost și va fi alături de cadrele medicale care își desfășoară activitatea în spitalul județean și va consemna fiecare reușită. Faptul că se construiește un spital, că vin medici la Călărași, ca se realizeaza intervenții chirurgicale deosebite aici în spital la noi este un lucru extraordinar și l-am consemnat de fiecare dată, apreciind și salutând toate inițiativele întreprinse de conducerea unității sanitate.
Dar, este le fel de necesar, chiar dacă uneori deranjează, să semnalăm anumite nereguli. Cum a fost povestea examenelor sustinute de personalul sanitar angajat pe perioada pandemiei.
Am dezvăluit faptul că s-au fraudat, lucru nerecunoscut în prima fază de managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai. Ulterior, ne-a dat dreptate prin simplul fapt că a suspendat examenul! Ar mai trebui spus că există și un dosar în anchetă, redacția noastră deținând mai multe informații în acest sens, dar nu este momentul să le facem publice pentru a nu îngreuna cercetarea organelor abilitate.

Am aflat că examenul se va relua, acest lucru fiind confirmat astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul SJU Călărași chiar de managerul Bogdan Mihai, deși Ediția nu a participat și, din câte se pare, n-am fi singurii “(ne)agreați” în acest moment.
Aveam și noi pregătite câteva întrebări iar acum suntem nevoiți să le spunem public și tot public așteptăm răspunsurile.

– Este adevarat că in cadrul SJU Călărași managerul susține ședințele cu personalul în care domnia sa poartă doar un monolog?

– De ce (oare?) personalul se află într-o permanentă stare de teamă și nu-și poate spune problemele cu care se confruntă în ceea ce privește desfășurarea activității în bune condiții?

– Au fost rezolvate toate problemele unității de sănătate acum că asistentele vor veni îmbrăcate decent?

– Știți că există probleme reale prin unele secții medicale în care volumul de muncă al asistenților este depășit (uneori un asistent trebuie să facă față chiar și la 20 de bolnavi)?

– Știți că cei mai mulți dintre ei nu vin să discute problemele lor, pentru că nu aveți timp să-i ascultați? Unii dintre ei (chiar foarte competenți) se gândesc să-și caute alt loc de muncă!

– Aveți cunoștință că unii dintre medicii de pe secții abia se trezesc din somn atunci când sunt rugați să intervină la un caz grav în toiul nopții, exprimându-și nemulțumirea că le-a fost deranjată odihna prin cuvinte nu tocmai ortodoxe?

– Este adevărat că una din persoanele (numite?!) într-o funcție de conducere a avut grijă să-și angajeze imediat rudele în spital acest lucru ducând la nemulțumirea personalului din subordinea dumneavoastră?

-Examenele susținute de unele persoane imediat după ce ați fost numit pe funcție, au fost “transparente”? 

Ne oprim aici cu întrebările la care nici nu cred că ne veți raspunde considerând că sunt minore, dar știți cum e vorba aia carul mic…
Poate nici nu ne dorim să primim de la dumneavoastră vreun răspuns, mai interesant ar fi dacă mai lăsați deoparte monologul și mergeți în mijlocul angajaților folosind DIALOGUL și TRANSPARENTA ca metode eficace în rezolvarea problemelor angajaților din subordine! Nu credeti că resursa umană este cea mai importantă, astfel încât rotițele unui asemenea spital să se învârtă în folosul tuturor?

La final ar mai trebui să punctăm ceva, noi credem că e important! De-a lungul timpului, cel puțin cam de când activăm noi în presa asta locală, am pus umărul ori de câte ori a fost nevoie să susținem proiectele care au adus un pic de mai bine bolnavilor ce trec pragul spitalului Județean.
Noi, presa asta pe care dumneavoastră o ignorați azi, și nu mă refer aici doar la Ediția, a facut tot ce-a fost posibil ca la Călărași să fie adus un tomograf, aparat care era cât pe ce să ajungă unde va prin Oltenia la inițiativa lui Geoană!
Tot noi, presa asta locală am făcut în așa fel ca pe timpul ministrului Nicolaescu să forță un pic lucrurile astfel încât la spitalul din Călărași să ajungă banii necesari finalizarii Secției de Ortopedie – Traumatologie, pentru că bolnavii erau internați în fosta Sectie ATI, acolo unde bolnavii imobilizați la pat dădeau o luptă aprigă cu milioanele de gandaci! Apropo, nu vreți să știți câți dintre directorii sau managerii de dinaintea dumneavoastră s-au supărat pe noi, apoi ne-au mulțumit că semnalele trase de noi în media, nu numai locală, au fost unele benefice și au schimbat în bine (atât cât s-a putut la acea vreme) activitatea din spitalul județean.

Și ar mai fi multe de spus, dar n-am vrea să ne reproșați că ne lăudăm. Nici pe departe, am făcut-o pentru noi toți cei care trăim aici în orașul de pe malul Borcei.

Așadar, am vrea să credem că lipsa noastră de la conferința de presă a fost doar întâmplătoare și că nu ne veți interzice chiar și intrarea în SJU Călărași (cu vreo problemă medicală) doar așa că v-am supărat!

Apropo, umblă o vorba românească, celebra deja, cum că presa te ridică și tot presa te doboară! Aveți idee cam câți directori și manageri au trecut pe la conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași? Ei au trecut, presa a rămas!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *