AJF / Motivele pentru care s-au respins dosarele

Asociația Județeană de Fotbal Călărași le-a respins dosarele de candidatură celor doi candidați :Dan Ilie (zis Chelbosu) și Marius Lucan. În acest context, Dorinel Dincă (Motanu) a rămas singurul candidat și a mai câștigat încă un mandat, din sursele noastre, la șefia AJF iar alegerile vor avea loc pe 26 iunie la hotel Hestia.

Pentru Dorinel Dincă este un câștig însă pentru fotbalul Județean este o pierdere. Cel puțin financiară din analiza noastră. Dincă este membru PNL și consilier local iar acest lucru dăunează sportului. În plus, AJF Călărași nu va avea susținerea ordonatorului de credit în speță Consiliul Județean Călărași. În acest mod, echipele și jucătorii care fac parte din AJF nu vor avea credit financiar iar pierderile însumează aproximativ 5 miliarde de lei vechi, anual, bani care ar fi putut intra în visteria AJF pentru susținerea fotbalului Județean aflat și așa în colaps. 

Iată mai jos motivele respingerii dosarelor celor doi candidați, Dan Ilie și Marius Lucan.

Comisia pentru solutionarea contestatiilor privind validarea dosarelor de candidatura pentru functia de presedinte si vicepresedinte AJF Calarasi, constituita in urma Hotararii Comitetului Executiv al AJF Calarasi nr. 802 din data de 20.05.2022, formata din:

DUMITRU EMIL ILIE – PRESEDINTE – JURIST

DUMITRESCU MARIUS – GABRIEL – MEMBRU

BOBEICA IULIAN VALENTIN – MEMBRU

 

“In conformitate cu art. 40, pct. 4, lit. s din Statutul AJF Calarasi, Comitetul Executiv are atributiuni cu drept de validare a dosarelor de candidatura la functiile de presedinte si vicepresedinte AJF (…)

Nu exista dovada faptului ca dl. Ilie Daniel, este sau a detinut functia de presedinte al A.S. PORTUL CALARASI. Documentul justificativ depus, cu nr. 14/08.06.2022, atesta faptul ca detine calitatea de membru, si nu de presedinte. De asemenea, conditie cumulativa este si prezentarea unei hotarari judecatoresti legalizate, pentru atestarea componentei clubului, document ce lipseste din dosar, astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. g) din Statutul AJF Calarasi.

Nu exista un document justificativ care sa ateste ca dl. Ilie Daniel nu a fost declarata persoana nongrata de către Adunarea Generală a AJF Călărași/FRF/LPF, conform provederilor art. 44, pct. 3, lit. h) din Statutul AJF Calarasi.

Asociatia sportiva pe care o reprezinta, respectiv A.S. PORTUL CALARASI, nu a fost afiliata permanent la AJF/ LPF/ FRF, aceasta fiind dezafiliata provizoriu in urma neinscrierii in competitiile organizate de catre AJF Calarasi, in sezonul 2021-2022, in baza hotararii Comitetului Executiv nr. 766 din data de 10.03.2022, astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. i) din Statutul AJF Calarasi.

Referitor la invocarea calitatii de membru (presedinte) al Comisiei de Copii si Juniori din cadrul AJF Calarasi, art. 44, pct. 3, lit. g prevede, in mod explicit, ca activitatea acestuia sa fie neintrerupta in ultimii 4 ani, anterior datei la care este propus ca si candidat, acesta nemaifiind reprezentantul Comisiei de Copii si Juniori in cadrul Comitetului Executiv al AJF Calarasi, din data 22.01.2022, conform procesului verbal al Comitetului Executiv din data de 22.01.2022.

In consecinta, contestatia nr. 830 / 14.06.2022, formulata de catre dl. Ilie Daniel, este respinsa ca nefondata.

Nu exista dovada faptului ca dl. Lucan Marius Florin, este sau a detinut functia de presedinte al A.S. UNIREA DRAGALINA. Documentul justificativ depus, cu                nr. legalizare 2013/09.06.2022, specifica functia acestuia in cadrul asociatiei de director sportive, si nu de presedinte, astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. g) din Statutul AJF Calarasi. Pe de alta parte, in cadrul AJF Calarasi, este inregistrata hotararea judecatoreasca definitiva din 03.03.2022 (dosar 274/202/2022) prin care       A.S. UNIREA DRAGALINA are o alta conducere, diferita de cea prezentata in documentul anterior mentionat.

  1. Nu exista un document justificativ care sa ateste ca dl. Lucan Marius Florin nu a fost declarata persoana nongrata de către Adunarea Generală a AJF Călărași/FRF/LPF, conform provederilor art. 44, pct. 3, lit. h) din Statutul AJF Calarasi.
  2. Lipsa documentului de identitate duce la imposibilitatea identificarii candidatului, a cetateniei romane si a stabilirii domiciliului acestuia, precum si a varstei,  astfel neindeplinind conditiile prevazute de art. 44, pct. 3, lit. b) si lit. e) din Statutul AJF Calarasi.

In consecinta, contestatia nr. 831 / 14.06.2022, formulata de catre dl. Lucan Marius Florin, este respinsa ca nefondata”, sursa AJF Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *