Marian Enciu: “Denivelările prezentate sunt adevărate și se datorează surpărilor”

Directorul S.C. Drumuri și Poduri Județene Călărași, Marian Enciu vine cu explicații privind degradarea DJ 310, la 4 luni după finalizare.

În urma solicitării de către publicația Atitudinea din Călărași referitoare la informaţiile apărute în spațiul online privind degradarea DJ 310, directorul S.C. Drumuri și Poduri județene S.A. Marian Enciu a venit cu mai multe explicații, prezentând și o motivare tehnică.

Deși s-a înlocuit o cantitate considerabilă a stratului suport cu agregate și terenul a fost compactat corespunzător, factori geo – climatici au influențat negativ lucrarea noastră. În paralel cu DJ 310 între mânăstirea Radu Negru și Călărașii Vechi există un izvor natural de suprafață care se continuă și subteran paralel cu porțiunea asfaltată”, a explicat în prima fază, Marian Enciu.

Textura solului excavat pe care s-a aplicat stratul suport de agregate este de natură argiloasă și nu permite o bună stabilitate a terenului.

Terenul este cunoscut ca fiind ocupat în trecut de foste orezării, în trecut pe acesta băltind apa. Datorită nivelului apelor subtarene aflate la suprafața solului, terenul este unul sărăturat. Sunt posibile și eroziuni ale terasamentului, influențate de relieful zonei. În vechime din punct de vedere geografic, până la baza pantei ce urcă pe DN21 către Radu Negru locația a figurat albia vechii Dunări. Aceasta după retragere s-a transformat în teren mlăștinos, alimentat de izvoare de suprafață, probabil desecate natural sau prin retragerea apelor. Denivelările prezentate sunt adevărate și se datorează surpărilor terenurilor agricole laterale DJ 310. După terminarea lucrărilor acestea nu prezentau astfel de probleme tehnice”, a mai afirmat Marian Enciu, șeful de la Drumuri și poduri

În acest moment se caută soluții tehnice pentru a asigura priza materialului asfaltic la stratul suport în astfel de condiții.

Asigurăm pe cetățeni de bunele noastre intenții și de faptul că vom continua dezvoltarea promisă a județului în toate cele șapte locații unde asfaltam” aprecizat pentru Atitudinea din Călărași, directorul S.C. Drumuri și Poduri județene S.A. Marian Enciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *