Se închid plajele la Călărași!

Într-o postare pe Facebook, Agenția pentru Protecția mediului, Călărași ne  anunță că se închid plajele pe malul Borcei.

“In baza adresei Directiei de Sanatate Publica Calarasi nr. 9981 din data de 15.06.2022, prin care notifica faptul ca in urma rezultatele probelor de apa de imbaiere prelevate in cadrul monitorizarii, de la plajele S.C. Lazy Garden S.R.L. si S.C. Albatros Horeca S.R.L., s-a identificat un risc semnificativ pentru sanatatea utilizatorilor, prin valori ale parametrului ,,Escherichia Coli” mult peste limitele admise de prevederile anexei 1 din H.G. nr. 546/2008.

Fata de cele constatate, s-au inaintat adrese scrise celor doi operatori de plaje, prin care s-a dispus interzicerea imediata a folosirii zonelor in scop de imbaiere, pana la conformarea parametrilor de calitate si adoptarea tuturor masurilor de management adecvate privind avertizarea rapida a utilizatorilor si intensificarea ritmului de monitorizare”.

Cele mai intalnite infectii cu E. coli apartin tractului urinar (UPEC – E. coli uropatogen) si se datoreaza apropierii anatomice a uretrei (in special la femei) de anus. Astfel germenii se propaga din intestin la nivel tegumentar perineal si ajunge sa colonizeze uretra, fiind responsabil de aparitia infectiilor urinare pana la vezica urinara (cistite) joase sau inalte (pielonefrite – afecteaza rinichii) in functie de extinderea procesului infecțios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *