Proiect nou de investiții la EcoAqua Călărași

Proiect nou pentru energie verde la operatorul de apă, Ecoaqua pentru alimentarea stațiilor de apă din Călărași și Urziceni.

“Capacități noi de producere a energiei electrice. “Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate” Tranziția verde – Componenta C6 Energie” parte a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Ministerul Energiei

Prezentul proiect de investiție propune realizarea a două centrale electrice fotovoltaice, ce vor fi utilizate în vederea producerii energiei electrice generând astfel, propria sursă de alimentare cu energie electrică. Aceste centrale vor avae amplasamentul pe proprietatea ECOAQUA S.A. în perimetrul Stației de Epurare ce aparține Sucursalei Călărași și în perimetrul Sucursalei Urziceni.

Fiecare centrală electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 1MWp CC, ce va fi montată pe un sistem cu o tehnologie fixă. La sol, centrala fotovoltaică este formată dintr-un sistem de panouri fotovoltaice ce produc energia electrică în curent continuu (CC) care prin intermediul unor invertoare electronice, va fi transformat curentul continuu în curent alternativ (CA).

În total, vor fi montate 5.000 de panouri fotovoltaice, valoarea proiectului fiind de aproximativ 10.469.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *